Продукти за 4-5 порции :
Около 300 гр свежа коприва
1 връзка пресен лук
1 морков
1/2 к.чаша ориз/булгур
1 домат или доматено пюре
1/2 лъжица джоджен
1/2 лъжица сол
Начин на приготвяне :
Копривата се почиства и измива. Почистваме и режем моркова и лука на дребно и ги изсипваме в 3-4 супени лъжици сгорещено олио в тенджера , в която ще се вари супата.
След като зеленчуците омекнат добавяме нарязаната коприва и разбъркваме добре. Добавяме около 1,5 литър вода , а след като супата заври добавяме солта и подправките. След като поври
10-15 минути добавяме предварително измития ориз/булгур,а след още 5 минути и доматите. Оставяме супата да поври до сваряването на ориза/булгура. След като се свари може да добавим на супата натрошено сирене.
Няма коментари:
Публикуване на коментар