Продукти :
200 г краве сирене
1,5 кг картофи
3 яйца
1 ч.л. чубрица
1 щипка сол
1 ч.ч. галета
олио за пържене
За млечната заливка :
1/2 кофичка кисело мляко
1 стрък пресен чесън
2 с.л. галета
2 стръка магданоз
1/2 ч.л. сол
Начин на приготвяне :Картофите се сваряват , обелват се и се настъргват на едро ренде в голяма купа. Прибавя се едно от яйцата , поръсва се с натрошеното сирене и се овкусява със солта и чубрицата. Разбърква се добре , докато се получи хомогенна смес. От получената смес се оформят кюфтета , които се овалват първо в галетата , а след това в останалите две разбити яйца. Картофените кюфтета се пържат по 2-3 минути в сгорещено олио , до златисто. Изваждат се и се оставят върху салфетка ,за да се отцедят от излишната мазнина. Бялата част на чесъна се наситнява и се смесва с киселото мляко. Подправя се със солта и галетата , поръсва се с нарязания наситно магданоз и се разбърква добре. Картофените кюфтета се сервират със заливката.
Няма коментари:
Публикуване на коментар