петък, 19 август 2016 г.

Ябълков крем с бисквити

Продукти (за 4 порции) :
4 броя пръчици бисквитен десерт
3 ябълки
сокът от 2 лимона
60 гр мед
малко кардамон
200 гр сирене Маскарпоне

Начин на приготвяне :
1. Ябълките се обелват , почистват се от семките и се нарязват на кубчета.
2.Смесват се с лимоновия сок, половината мед и стрития кардамон
Кипва се и се готви ,докато ябълките омекнат - 5-10 минути.
3. След това сместа се пюрира
4.Маскарпонето се разбърква с останалия мед.
5.Ябълковото пюре се разпределя в чаши, върху него се слага от маскарпонето и пръчиците бисквитен десерт.

Няма коментари:

Публикуване на коментар