Продукти за 2 порции :
400 г кайма
1/2 средно голяма глава лук
1/4 връзка магданоз
2 яйца
1 ч.л. кимион
1 филия хляб
сол и черен пипер на вкус
олио за намазване
Начин на приготвяне :
Хлябът се накисва във вода.Лукът се почиства , измива се с леденостудена вода (така люти по-малко) и се нарязва наситно. Магданозът също се накълцва и заедно с лука и отцедения хляб се добавя към каймата. Подправя се с кимиона и всичко се намачква хубаво с ръка или вилица. От каймата се правят две еднакво големи кюфтета. Кюфтетата се подреждат в предварително намазнена тавичка и с пръсти или лъжица или лъжица в тях се прави гнездо , в което се поставя яйцето. Пекат се около 15-20 минути в предварително загрята на 200 градуса фурна.
Съвет : 3-4 минути преди гнездата от кайма да се изпекат , можете да настържете върху всяко по 50 г кашкавал. Подходяща гарнитура са картофено пюре , ориз или зеленчуци.
Няма коментари:
Публикуване на коментар