петък, 12 август 2016 г.

Яйчено суфле с гъби и бекон в гювечета

Продукти :
1/2 пакетче масло
150 гр. гъби
100 г бекон
2-3 кисели краставички
сол на вкус
млян черен пипер и риган на вкус
4 равни с.л. брашно
300 мл прясно мляко
1 ч.ч. кашкавал
2 яйца

Начин на приготвяне :
Запържете нарязаните на ситно гъби в половината от маслото и ги задушавайте 2-3 минути.
Добавете нарязания на ивички бекон и кисели краставички - на кубчета. Поръсете със сол , пипер и риган и разпределете сместа по равно в гювечетата.
Останалото масло загрейте в тиган , запържете в него брашното , разредете с прясното мляко и варете около една минута при непрекъснато бъркане.
Посолете леко , прибавете настъргания кашкавал и разбърквайте , докато се стопи. Свалете от огъня и разбъркайте жълтъците в соса.
Отделно на твърд сняг разбийте белтъците и внимателно ги прибавете към сместа. Сипете по равно върху гъбената смес. Изпечете суфлето в гореща фурна около 20 - 25 минути и сервирайте веднага.

Няма коментари:

Публикуване на коментар