петък, 12 август 2016 г.

Лесни кифлички със сирене и кашкавал

Продукти :125 г масло
2 ч.ч. брашно
4 с.л. кисело мляко
1 ч.л. сода бикарбонат
1 ч.ч. настъргано сирене
1 ч.ч. настърган на ситно кашкавал

Начин на приготвяне :Извадете предварително маслото от хладилника , за да омекне, след което го стрийте с брашното. Добавете киселото мляко с разтворената в него сода, сиренето и кашкавала.
Месете докато получите еднородно тесто. Разделете го на 4 равни топки и ги оставете в хладилника , покрити с фолио , за 1-2 часа.
Всяка топка поотделно разточете на кора с дебелина около половин сантиметър. Нарежете корите на триъгълници ( като пица ) и започнете да навивате откъм широката страна , докато се получат кифлички.
Наредете ги в тава върху хартия за печене. Печете кифличките до порозовяване - около 10-20 минути , във фурна с вентилатор , предварително загрята на 180 градуса.

Няма коментари:

Публикуване на коментар