Продукти :
2 ч.ч. брашно
2 ч.ч. ябълки
2/3 ч.ч. олио
2/3 ч.ч. захар
2 чаени лъжици бакпулвер
1/2 чаена лъжица сода за хляб
1 бр. ванилия
4 броя яйца
Начин на приготвяне :Първо се разбиват яйцата със захарта и олиото. Последователно се добавя брашното (което е добре да е пресято предварително ) , ванилията , бакпулвера и содата , като бъркате непрекъснато , накрая се добавят и настърганите ябълки , като отново се разбърква.
Формата за печене на кекса трябва предварително да се намаже с малко олио. След като изсипете сместа във формата , печете кекса в предварително загрята на 200 градуса фурна. Кексът трябва да придобие златист цвят , но за да сте сигурни ,че е готов проверете , като го бучнете с клечка за зъби. Вади се от фурната ,когато по клечката за зъби не остава нищо, Изчаква се да изстине и чак тогава се обръща формата.
По желание може да се поръси с пудра захар.
Няма коментари:
Публикуване на коментар