събота, 13 август 2016 г.

Лимонов кейк

Продукти за 10-12 порции :
3 ч.ч. брашно
1 ч.ч. захар
1 ч.ч. мляко
3/4 ч.ч. олио
3 яйца
сокът и кората на един лимон
1 бакпулвер
1 лимонова есенция
За глазурата :
1 ч.ч. пудра захар
1 с.л. прясно изцеден лимонов сок

Начин на приготвяне :
1. Пресейте брашното , добавете бакпулвера.
2. Разбийте жълтъците със захарта , млякото и олиото. Добавете есенцията , лимоновите кора и сок. Разбъркайте добре,
3. Белтъците разбийте на сняг и внимателно объркайте с яйчната смес.
4. Изсипете получения крем към брашното и разбъркайте на ръка до хомогенно кексово тесто. Изсипете в намаслена продълговата форма.
5. Изпечете в предварително загрята на 180 - 200 градуса фурна
6. За глазурата разбийте пудрата захар с лимоновия сок до получаване на гъста гладка каша. Залейте кекса, след като напълно се охлади.

Няма коментари:

Публикуване на коментар